Contact groningen danst neem contact op

MFC De Wijert
P.C.Hooftlaan nr 1
Groningen

06-50615564

Het team

Het team van Groningen Danst bestaat uit allemaal enthousiaste mensen met een passie voor dansen. Wij stellen ons graag voor en vertellen waarom het onze drive is om zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen!

 

groningen danst leony

"Op mijn 11e begon ik met stijldansen. In zo’n klein dorp waar destijds de meeste jeugd nog op dansles ging. De clublessen stelden niet zo veel voor en de meesten stopten na een jaartje weer. Maar ik was helemaal verliefd. 

Voor mijn studie psychologie verhuisde ik later naar Groningen en daar kwam ik mijn eerste echte danspartner tegen. Hij vroeg of ik zin had om hem te assisteren in zijn dansschool. Er ging een hele nieuwe danswereld voor me open. Al snel stonden we 6 dagen per week op de vloer en ging ik ook zelf lesgeven. We begonnen met onze danslerarenopleiding en begin 2008 ben ik cum laude geslaagd voor het eerste Ballroom diploma van de IDTA. By far, het leukste examen uit mijn hele studententijd.

Na een tijdje kreeg ik steeds meer een knagend gevoel dat ik iets mistte. Dat ik bijna een beetje jaloers was op onze leerlingen als we ze aan het aanmoedigen waren op wedstrijden. Dat zij op de vloer stonden en ik langs de kant zat… En zo besloot ik op mijn 25e uiteindelijk te beginnen met wedstrijddansen. Op een groot toernooi voor dansende studenten in Duitsland ontmoette ik Simon. Onze dans-klik was fantastisch. Na dat weekend zijn we heel fanatiek gaan trainen om samen op landelijk niveau bij de NADB te gaan dansen. En dat hebben we met veel passie, liefde en succes gedaan. 

Zo kwamen de dromen die ik als meisje van 11 al had uiteindelijk toch nog uit. Dansen heeft iets magisch voor mij. Het zweven over de vloer in de armen van een heer. Het gevoel van twee lichamen die samen in perfecte harmonie als één bewegen. 

Het wedstrijddansen stopte toen ik zwanger werd van mijn zoontje Noah in 2011. Maar het dansvirus liet me niet lang met rust. De laatste jaren heb ik me verdiept in andere dansstijlen waaronder west Coast Swing en Braziliaanse Zouk en in beide heb ik ook lesgegeven. Vooral Zouk vind ik echt heerlijk om te dansen. Het voelt een beetje als een combi tussen Engelse Wals, Rumba en Samba voor mij. 

Maar, hoe leuk ik andere dansen ook vind… toen ik een paar weken terug voor het eerst in 6 jaar weer eens ging stijldansen hier bij Groningen Danst, bleek na twee rondjes over de vloer toch wel dat het stijldansen nog steeds mijn grootste liefde is. Van de dansen zelf en de muziek, tot de sfeer in de dansschool en de kleine gewoontes die je alleen in het stijldansen vindt (je dame altijd netjes aan de hand de dansvloer op en af begeleiden bijvoorbeeld). Het voelde toch wel een beetje als thuiskomen.

Toen Stefan vroeg of ik hem wilde komen assisteren hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie voor dansen over te brengen en kan oprecht genieten als ik anderen plezier zie hebben op de dansvloer. Ik verheug me dan ook op veel gezellige uurtjes op en naast de vloer."

latinballroom

 


 Facebook Groningen Danst

 

Instagram Groningen Danst

 

Groningen danst

Volg ons ook op social media

Facebook Groningen Danst   Instagram Groningen Danst

Agenda & Nieuws

Open Avond 
zaterdag 7 september

Aanvang 20:00 uur. Entree gratis


Zomerdansavond
zaterdag 6 juli

Aanvang 20.30 uur. Voor leden en niet-leden.
> Lees meer...


Zomerdansavond
inclusief afdansen
zaterdag 27 juli

Aanvang 20.30 uur. Voor leden en niet-leden.
> Lees meer...


Zomerdansavond
zaterdag 17 augustus

Aanvang 20.30 uur. Voor leden en niet-leden.
> Lees meer...


logo

agenda en nieuws groningen danst

Neem contact op

Inschrijven
najaar 2019 

Groningen Danst!

"En wij leren het je graag!"

nvad

Nederlands vereniging voor dansleraren

Rooster
najaar 2019 

samen dansen