Contact
Stefan Nijmeijer 06-506 15 564 
Maud Nijstad  06-254 16 680
Ricardo Mulder  06-449 02 274

 dansbokaal@groningendanst.nl

De Martini Dansbokaal! Dansen op basisscholen!

Het project:

In het schooljaar 2017/2018 gaan wij van start met een grootschalig basisscholenproject in de stad Groningen. Het idee is om veel kinderen aan het dansen te krijgen op basis  van respect en waardering voor elkaar. Het gaat om een zogeheten Cha Cha Cup en wij voeren dit uit onder de naam Martini Dansbokaal.

Het idee is dat er op de scholen door ons les wordt gegeven wat resulteert in een grote finale op onze locatie waarin   de leerlingen zowel als danspaar als complete school tegen elkaar “strijden”. Strijden tussen aanhalingstekens want het uitgangspunt van het project is juist leren samenwerken en respect verkrijgen voor elkaar ongeacht sekse, geloof of achtergrond.

Uitgangspunten van het project zijn:

In een tijd van vervreemding en angst is het ontzettend belangrijk dat we bij onze jeugd beginnen om begrip voor de ander te creëren. Door middel van dans is dit te bewerkstelligen. Met ons Cha Cha project zullen kinderen onderling gekoppeld worden. Samen zullen zij een choreografie moeten instuderen. Dit vergt overleg en samenwerking om tot een gewenst resultaat te komen. Elkaar helpen om tot het gewenste resultaat te komen staat centraal. Uiteindelijk is hiervan het doel dat ze door het hebben van hetzelfde gezamenlijke doel een beter begrip voor de ander krijgen ongeacht afkomst, geslacht en/of geloof.

Het verkrijgen van voldoende beweging is voor de hedendaagse jeugd vaak een probleem. De afleiding door mobiele telefoons, Ipads e.d. is enorm. Buiten spelen is bijna niet meer van deze tijd. Het probleem van jeugdobesitas wordt steeds groter. Meerdere studies hebben aangetoond dat dansen een van de meest gezonde manieren van bewegen is. Samen met zwemmen is dans de enige vorm van beweging waarin alle spiergroepen tegelijk worden gebruikt. Door kinderen regelmatig te laten bewegen en ze aan het bewegen te houden proberen we met dit project het probleem van jeugdobesitas tegen te gaan.

Bovenstaande punten zijn de uiteindelijke doelen van het project. Echter zijn deze onhaalbaar wanneer we de kinderen niet zelf mee krijgen in het project. Juist daarom is dansen een prachtig middel tot een doel. Kinderen zijn van nature creatief en hebben een drang tot beweging. Het plezier dat ze beleven aan het bewegen op muziek zorgt voor een natuurlijke invulling van de uitgangspunten: vergroting van onderling respect en meer beweging.

 

Martini Dansbokaal! Dansen op basisscholen!

 Facebook Groningen Danst

 

Instagram Groningen Danst

 

Groningen danst

Volg ons ook op social media

Facebook Groningen Danst  

Agenda


Voorronde 1

Vrijdag 2 februari 2018 tussen 13.00-16.00
MFC De Wijert


Voorronde 2 

Vrijdag 16 maart 2018 tussen 13.00-16.00
MFC De Wijert


Bootcamp

Vrijdag 25 mei 2018 tussen 13.00-16.00
MFC De Wijert


Ophaaldagen kaarten finale

Donderdag 31 mei tussen 18.00-19.30
Vrijdag 1 juni tussen 13.00-14.00 & 17.00-18.00
MFC De Wijert


FINALE

Woensdag 6 juni 2018 tussen 18.30-21.30
Locatie volgt!


 

agenda en nieuws groningen danst

"Plezier"

"Respect"

De Martini Dansbokaal!

"Dansen op basisscholen!"

Dans Vereninging Noords

Nederlands vereniging voor dansleraren

Schrijf je in

Dansen is plezierSamen dansenDansen is voor jong en oudLatin AmericanLatin dansenGroningen Danst