Contact groningen danst neem contact

MFC De Wijert
P.C.Hooftlaan nr 1
Groningen

06-50615564

Het Team

Het team van Groningen Danst bestaat uit allemaal enthousiaste mensen met een passie voor dansen. Wij stellen ons graag voor en vertellen waarom het onze drive is om zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen!

 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Tina Post
Tina Post

tina

""Mijn naam is Tina en ik ben geboren op 29 april 1951 in Groningen.
Zo lang ik mij kan herinneren, doe ik al aan sport, zowel op school als daar buiten. Op mijn 14e wilde ik op dansles en heb dit 2 jaar met passie gedaan bij dansschool Bus. Ik heb de Mulo met succes doorlopen en heb een baan gevonden als telefoniste. Op mijn 19e ben ik getrouwd met Eddie. We hebben 2 zoons. Toen deze wat ouder waren, zijn we samen met hen gaan dansen bij Dansschool Sanders. Dit was in de jaren 80 van de vorige eeuw. Na een paar jaar zijn de jongens er mee gestopt, maar wij zijn doorgegaan en zijn begonnen met wedstrijd dansen. Dit hebben we zo’n 8 jaar niet onverdienstelijk gedaan. We hebben heel wat prijzen in de wacht gesleept! In dezelfde periode begon het countrydansen aan zijn opmars. Ook Sanders begon hiermee en dit was iets wat mij ook wel aantrok. Mij werd gevraagd om les te gaan geven aan een groep in de provincie, wat ik met veel plezier heb gedaan. Wel wilde ik eerst een opleiding tot instructrice countrydansen volgen. Dit heb ik dan ook gedaan en sindsdien ben ik gediplomeerd lerares. Verder heb ik een cursus salsa gevolgd.

Daarnaast werkte ik 40 uur per week als Office Administrator( nu ben ik met pensioen) Verder heb ik nog andere hobbies, zoals fietsen, squash, midgetgolf en bowlen. Nadat Sanders was gestopt met dansles geven, zijn we gaan dansen bij Angelique van de Dance Factory. Later is deze dansschool overgenomen door dansschool Koning met dansleraar Marcus van Teijlingen, waar wij les van kregen, maar die ook aan mij vroeg of ik het country linedansen wilde doen, omdat hij hier geen verstand van had. Hier hebben we ongeveer 2 jaar gedanst. Bij Groningen Danst dansen we nu alweer een aantal jaren,( mijn man is ondertussen gestopt).

Op de donderdag was ik de assistente van Stefan, maar nu ben ik zijn assistente op de vrijdag. Dit doe ik met heel veel plezier. Dansen is een deel van mijn leven: het is mijn passie." Na mijn pensioen in september 2017 ben ik gaan werken als vrijwilligster bij de Es in de wijk Selwerd. Dit valt onder Zinn, (Zorg In Noord Nederland) en bevalt heel erg goed. Het les geven in country linedansen doe ik nog steeds, maar nu in Groningen. Als dansen je in het bloed zit, of het nu stijldansen of country linedansen is, gaat het er niet zo snel meer uit. Ik hoop dan ook, dat ik nog heel lang mag en kan dansen."

tina

 Facebook Groningen Danst

 

Instagram Groningen Danst

 

Groningen danst

Volg ons ook op social media

Facebook Groningen Danst   Instagram Groningen Danst

Agenda & Nieuws

Afdansen voorjaar 2024
Vrijdag 19 april

Als afsluiting van het dansseizoen gaan we natuurlijk ook weer afdansen!
Zaal open: 18:30
Start danstest: 19:30
> Lees meer...


Zomerdansavond
Zaterdag 25 mei

Voor iedereen toegankelijk!
Aanvang 20:30 uur
> Lees meer...


Zomerdansavond
Zaterdag 22 juni

Voor iedereen toegankelijk!
Aanvang 20:30 uur
> Lees meer...


Zomerdansavond
Zaterdag 13 juli

Voor iedereen toegankelijk!
Aanvang 20:30 uur
> Lees meer...

agenda nieuws groningen danst

Neem contact op

Inschrijven
zomer 2024

Groningen Danst!

"En wij leren het je graag!"

received

Inschrijven
najaar 2024

samen dansen